Skip to content

Sådan laver du den perfekte kop te

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Rigtig mange mennesker foretrækker te fremfor kaffe. Er du, ligesom mig, den helt store te-entusiast, så kan du med fordel læse med her. Jeg drikker op til flere kopper te om dagen, og jeg er helt vild med det. Når jeg kommer fra arbejde om eftermiddagen, kan jeg godt lide at lave en kop te og komme helt ned i gear og slappe af efter en lang dag. Lige for tiden er jeg fan er hvid te, som har en skøn mild og cremet smag. Jeg køber min te hos Carstensens Tehandel, som har et bredt udvalg af alle mulige forskellige slags te. Så mon ikke du også kan finde noget, der falder i din te-smag? 

For at lave den helt perfekte kop te, er der flere ting, der er nyttige at vide. Måske har du ikke lige tænkt over, hvordan man egentlig lige laver teen, så man får allermest smag ud af bladene.

Det første du skal tænke over, er doseringen. Hvor meget te kommer du i tefilteret, tesien eller hvad du bruger? Rigtig mange bruger for lidt te, når de skal brygge en kop. Som regel bruger man 2-3 g te til en kop te. Det svarer ca. til en teske. Er du i tvivl om, hvor meget du skal bruge, så kig på emballagen eller spørg din nærmeste tehandler. 

Dernæst skal du tænke over, hvilken temperatur vandet skal have. De fleste typer af te skal laves med 80-90 grader varmt vand. Laver du te med alt for varmt vand, kan du risikere at ødelægge smagen fuldstændig, og du får ikke de optimale smagsnuancer ud af din te. Lad vandet koge og dernæst køle af til den rette temperatur. 

Noget andet du skal være opmærksom på, når du brygger te, er trækketiden. Du skal passe på med at lade din te trække for længe. Hvis du lader din te trække alt for længe, kan den blive meget bitter. Te er som regel lidt bitter, men det skal ikke overtage og være den eneste smag, man får frem. 

Derudover er det en god idé at have flere forskellige tekander. En fejl, som mange begår, er at lave al slags te i den samme tekande. Sort te har en ret kraftig smag og farve, som godt kan hænge ved i din tekande. Jeg vil derfor anbefale, at du har en tekande til sort te og en tekande til hvid te.