Skip to content

Aloe vera: planten med de mange egenskaber

Aloe vera er en helt fantastisk plante med mange gode egenskaber. Jeg har et par planter stående i mine vindueskarme derhjemme, og udover at de pynter rigtig fint, så bruger jeg gelen fra aloe vera-plantens blade til at lindre brandmærker, hudafskrabninger eller solskoldning. Planten kommer oprindeligt fra det nordlige Afrika, men i dag vokser planten flere steder i verdenen. 

Aloe vera-planten, som står i mit soveværelse, hjælper mig med at få en god nattesøvn. Aloe vera-planten har den fremragende effekt, at den renser luften og udleder frisk ilt, mens jeg sover. På den måde vågner jeg frisk og veludhvilet. Så hvis du døjer lidt med søvnproblemer, kan det varmt anbefales at anbringe en aloe vera plante i dit soveværelse. 

Aloe vera planten er en sukkulent og minder lidt om en kaktus, da den har små pikke på siden af bladene. Den har lange, slanke blade, som fordeler sig til flere sider. Aloe vera-plantens blade indeholder en gel, som indeholder aloe-emodin.

Aloe-emodin modvirker effektivt bakterier, og derfor virker aloe vera både antibakterielt og antiseptisk. Aloe vera er godt til at rense brandsår, hudafskrabninger og uren hud. Dels fordi det er antibakterielt, men også fordi det stimulerer kroppens produktion af kollagen. Kollagen er bindevævets fibre. Derudover indholder aloe vera også en masse antioxidanter, aminosyrer, vitaminer, mineraler og proteiner, som er godt for din sundhed og dit velvære. 

På grund af aloe vera plantens indhold og gode egenskaber er det ofte anvendt i kosmetik samt creme, lotion, salve og shampoo. Du kan finde et bredt udvalg aloe vera-produkter her: https://www.veracura.com/shop/aloe-vera-6c1.html. Aloe vera er super godt for din hud, fordi det tilfører rigtig meget fugt og hjælper din hud til at opretholde en naturlig fugtbalance. En hydreret hud er også mere elastisk og holder sig bedre. På den måde har aloe vera også en antiaging-effekt. 

Aloe vera er altså bare en vidunderplante med mange gode og sunde egenskaber for dig og din krops velvære.