Skip to content

Glæden ved at læse

Jeg har mange sjove fritidsinteresser, hvor der virkelig er knald på. Jeg er vild med at bevæge mig, og jeg tror ikke, jeg ville kunne undvære følelsen af at bruge min krop aktivt. Jeg har dog også en anden interesse, som giver mig en ekstrem ro i hverdagen, og det er, når jeg læser en god bog. For mig er der ikke noget mere afstressende, selv når jeg er allermest presset, end når jeg finder tid og ro til at fordybe mig i en god bog. Jeg har egentlig haft det sådan i mange år, og jeg anbefaler derfor også altid andre at læse, hvis de har en presset periode. 

Det handler i virkeligheden om, at det er en måde at lukke alt andet ude, så jeg bare kan koncentrere mig om en bog, som giver mig en bestemt oplevelse. Det kan være skønlitteratur, hvor jeg lever mig med i en fiktiv handling, men hvor jeg alligevel føler, at jeg lærer personerne i bogen at kende. Jeg er særligt vild med at læse krimier, fordi handlingen ofte er ret intens, og man skal være fokuseret hele tiden. Det skærper min koncentration, og jeg har ofte svært ved at lægge bogen fra mig igen. 

Vil du finde det bedste udvalg af bøger, så gå ind på politikenbooks.dk. 

Jeg læser også rigtig mange faglitterære bøger, og det skyldes nok, at jeg godt kan lide, når jeg lærer noget ved at læse. Det kan eksempelvis være en historisk fortælling, hvor jeg bliver klogere på noget, som skete for mange år siden. Selvom jeg måske har et kendskab til emnet, så kan en dybdegående bog give mig et større indblik, og jeg kan fortælle andre om, hvad jeg har lært. Det er samtidig meget sjovt, når jeg kan snakke med andre, som også har fået noget ud af at læse bogen. 

Selvom jeg godt kan lide at læse i fysiske bøger, så har jeg også fået øjnene op for andre måder at læse på. Først og fremmest er jeg begyndt at læse e-bøger, fordi det er en nem måde altid at have mine bøger med mig på farten. Det gælder eksempelvis, når jeg kører i tog, hvor jeg ikke orker at have tunge bøger med i tasken. Jeg bruger også lydbøger, fordi det er en behagelig måde at læne sig tilbage, imens man lytter til en fortælling. Hvis jeg er træt i øjnene, er det en god måde at koble helt af.