Skip to content

Den særlige danske campingglæde

Danmark er campistens land. Vi danskere er kendte for altid at campere, så snart temperaturen sniger sig op over 10 grader. Så snart forårets første tegn melder sig, er de danske campingpladser allerede indtaget af entusiastiske campister. Det er ikke kun på de danske campingpladser, at de campingglade campister er i flertal. Dette er et fænomen, som er at se over hele Europa – særligt i sommermånederne, hvor særligt Norditaliens campingpladser drukner i danske turister.

Der er ikke noget at sige til, at camping er så populært blandt særligt danskere. Danskerne er kendte for at være introverte og private mennesker. Som udlænding kan det være meget vanskeligt at skabe sig et netværk i Danmark. Vi danskere foretrækker at sidde hjemme i vores hyggelige små hjem (læs: huler), hvor vi kun inviterer vores mest fortrolige venner og familie ind en sjælden gang i mellem. Nabolagsfester og omgangskredse er heller ikke specielt udbredte i Danmark. Vi mænger os generelt ikke med ret mange – og slet ikke mange på én gang!
Vi er et sært folkefærd, som helst passer os selv i ro og mag.

Alligevel er det som om, at noget trækker i os. På trods af hyggen, kan vi ikke holde ud at sidde i vores huler konstant. Vi er på en gang et hyggeligt og eventyrlystent folkefærd. Hvad er så den nemmeste måde at komme ud i naturen på? Camping! Med vores telt eller campingvogn bevarer vi en form for privat hule, som vi kan trække os tilbage til, når al vores overskudsenergi er brugt op, og vi trænger til at lade op i vores eget selskab – måske med en god bog eller film.

Det er forskelligt fra person til person, om man foretrækker at campere det samme sted hver sommer og på den måde skabe sig et netværk, eller om man hellere vil flytte rundt og opleve forskellige steder uden at kende nogle andre på de nye campingpladser. Det er også forskelligt, hvor meget hver familie camperer. Nogle camperer mange gange årligt, mens andre måske kun camperer med års mellemrum. Uanset hvor stor en campingentusiast man er, så findes der næppe en eneste dansker, som ikke har prøvet at campere.

Hvis man ønsker at prøve kræfter med denne danske sommertradition, vil man hurtigt opdage, at det er en ren jungle at finde frem til det rigtige udstyr – uanset om det er fortelte, telte eller noget helt tredje. Uanset om man er en erfaring campist, der mangler nyt udstyr, eller om man er helt grøn indenfor området, så er der hjælp og inspiration at hente på blogsiden fra teltmesteren.dk